06.09.2018 08:30

Argentinië heeft voor eerste keer Eredivisionist als captain

Het Argentijnse nationale elftal heeft een nieuwe aanvoerder, zolang de superster van de ploeg, Lionel Messi, zich niet meer beschikbaar stelt voor de ploeg. De keuze is gevallen op Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico.

Het is voor de eerste keer dat een speler van de Amsterdammers de aanvoerdersband om zijn arm krijgt bij de Argentijnse nationale ploeg. Sterker nog, ook alle andere Eredivisie-teams leverden nog nooit de aanvoerder van Argentinië. Hoewel Oranje niet in de beste periode zit, is het aanvoerderschap van Tagliafico tekenend voor de staat van Argentinië. De linksback speelde namelijk nog maar acht interlands voor de nationale ploeg. Tagliafico zal de aanvoerder zijn aankomende dagen in de oefeninterlands tegen Guatemala en Colombia. 


Lees ook: AZ is Eredivisionist die met afstand het vaakst schoot 


Tagliafico is op dit moment niet de enige Argentijnse speler in de Eredivisie. Met Maximiliano Romero, spits van PSV, heeft de Ajacied een landgenoot in Nederland rondlopen. Vorig seizoen speelde ook Nicolás Freire namens PEC Zwolle in de Eredivisie. In totaal maakten achttien Argentijnen de oversteek naar Nederland, met als bekendste spelers pionier Mariano Bombarda (FC Groningen, Willem II, Feyenoord), Julio Ricardo Cruz (Feyenoord) en Dario Cvitanich (Ajax). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner