06.09.2018 22:40

Memphis steelt de show tijdens afscheidsduel Sneijder

De interlandcarrière van Wesley Sneijder zit erop. De recordinternational van het Nederlands elftal stapte in het duel met Peru na een uur onder begeleiding van een staande ovatie bij een 1-1 stand van het veld. Dat was niet de eindstand, Oranje won met 2-1. 

Daarmee komt de voormalig middenvelder van onder meer Ajax in totaal op 134 interlands. De meeste van die wedstrijden in het shirt van Oranje eindigden in een overwinning: 86 zeges. Sneijder stond 21 keer op het veld namens Oranje toen het onbeslist bleef, terwijl de creatieve speler in totaal 27 keer verloor met de nationale ploeg.

Memphis steelt de show
De grote man bij het Nederlands elftal was Memphis Depay. Oranje begon matig en kwam eerst op achterstand door een kopbal van Pedro Aquino. Pas na de onderbreking kwam er meer elan in de ploeg, mede door het inbrengen van debutant Frenkie de Jong. Sneijder stond net nog op het veld toen Memphis zijn eerste doelpunt van het duel maakte. 


Lees ook: Argentinië heeft voor het eerst Ajacied als captain 


Memphis schoot Oranje een kleine tien minuten voor tijd vervolgens op voorsprong, waarmee de aanvaller van Olympique Lyon zijn uitstekende vorm nog maar eens onderstreepte. Sinds zijn debuut in het Nederlands elftal was Memphis betrokken bij negentien doelpunten met elf goals en acht assists. Dat is meer dan elke andere Oranje-international over die periode. Ondanks een licht offensief van Peru eindigde het op deze feestavond in een kleine overwinning voor Oranje: 2-1 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner