11.10.2018 10:15

Italië evenaart stokoud negatief record uit 1925

Italië speelde woensdagavond in stadion Luigi Ferraris (Genova) de oefeninterland tegen Oekraïne. De ploeg van Roberto Mancini kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en evenaart daarom een negatief record van bijna honderd jaar geleden.

Het was namelijk alweer de vijfde wedstrijd op rij dat Italië niet tot een overwinning kwam op eigen veld. De Wereldkampioen van 2006 zit met het nationale voetbal in een flinke dip en miste, net als het Nederlands elftal, het WK 2018 in Rusland. Overigens is Oranje één van de vijf tegenstanders die Italië van winnen afhield in eigen stadion.

De vijf recente duels van Italië die thuis niet werden gewonnen:

  • Italië – Oekraïne 1-1
  • Italië – Polen 1-1
  • Italië – Nederland 1-1
  • Italië – Zweden 0-0
  • Italië – Macedonië 1-1


Lees ook: De Eredivisionisten ten opzichte van vorig seizoen 


Opvallend is dat vier van de vijf wedstrijden in 1-1 eindigden. Van 1923 tot en met 1925 zette Italië eenzelfde reeks neer. Bondscoach Roberto Mancini hoopt dat Italië snel op eigen veld wint, te beginnen aankomende zondag tegen Polen voor de UEFA Nations League A. "Ik ben er wel klaar mee dat we niet winnen, dat geldt voor iedereen. Het positieve is dat de ploeg lange periodes goed voetbal speelde. Als we een tweede goal hadden gemaakt, dan zou iedereen gelukkig zijn geweest met het optreden. Het was een vriendschappelijke wedstrijd. Hopelijk kunnen we zondag beginnen met winnen", liet Mancini weten na afloop van het duel met Oekraïne. 

Federico Bernardeschi opende woensdagavond de score, na een gigantische blunder van Oekraïne-doelman Andriy Pyatov. Ruslan Malinovskiy zorgde ruim twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker, op aangeven van Mykyta Burda.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner