12.06.2019 07:00

USA haalt dubbele cijfers en zet grootste WK-zege neer

De Verenigde Staten heeft de grootste overwinning ooit op het Wereldkampioenschap neergezet. De ploeg van trainer Jill Ellis had totaal geen moeite met het nietige Thailand en zegevierde met liefst 13-0.

Zodoende brak de Amerikaanse vrouwenploeg ongeveer elk doelpuntenrecord. De grootste zege op het mondiale eindtoernooi dateerde namelijk van 2007, toen Duitsland met liefst 11-0 wist te winnen van Argentinië. Maar niet alleen op het WK voor vrouwen is dit de grootste overwinning ooit, ook op het WK voor mannen is er nog niet eerder zo'n grote uitslag neergezet. De grootste zege bij de mannen stamt uit 1982. Hongarije versloeg destijds El Salvador met 10-1.

Tegen Thailand was sterspeler Alex Morgan de absolute uitblinker. De aanvaller van de Verenigde Staten kwam namelijk vijf keer als doelpuntenmaker op het scoreformulier. Daarmee evenaart ze landgenoot Michelle Akers met de meeste treffers in één WK-duel. De Amerikaanse maakte in 1991 eveneens vijf doelpunten. Dat deed de middenvelder tijdens de 7-0 zege op Taiwan.

Klik hier of op de afbeelding om naar alle statistieken te gaan –

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner