06.07.2019 17:00

Oranje won deze eeuw nog nooit van VS

Het Nederlands vrouwenelftal neemt het zondag om 17.00 uur op tegen de Verenigde Staten. De twee landen strijden in een onderling duel om de winst van het Wereldkampioenschap. Nederland moet niet te veel kijken naar de historie.

Het treft namelijk misschien wel het allerbeste voetballand ooit wat vrouwen betreft. USA is de regerend Wereldkampioen uit 2015 en wist daarnaast nog twee titels te veroveren: in 1991 en 1999. In de gloriejaren negentig legden de Oranje Leeuwinnen wel de enige basis van succes tegen de VS. In 1991 won Nederland met 4-3 van de latere WK-winnaar, in 1996 flikte Oranje hetzelfde kunstje door met 3-1 te winnen. Saillant detail: bondscoach Sarina Wiegman was destijds basisspeler.

Zij is daarmee de laatste Nederlandse vrouw die wist te winnen van Team USA. Deze eeuw troffen Nederland en de Verenigde Staten elkaar zes keer en dat leverde alle zes de keren geen succes op. De laatste keer dat de twee landen elkaar tegenkwamen was in september 2016. In een vriendschappelijk duel was de VS met 3-1 te sterk, ondanks een goal van Shanice van de Sanden.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner