07.07.2019 19:52

Oranje kan ontembare VS ook niet afstoppen

Nederland heeft de WK-finale van de Verenigde Staten met 2-0 verloren. De OranjeLeeuwinnen moesten in de tweede helft het hoofd buigen voor de prolongerende wereldkampioen, dat de langste winstreeks ooit neerzet.

Na het WK2015 werd ook WK2019 prooi voor de Verenigde Staten. Alle zeven wedstrijden werden in Frankrijk in winst omgezet, waaronder de finale tegen Nederland. Vier jaar eerder werden de laatste vijf wedstrijden op rij gewonnen, waardoor de Verenigde Staten al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen zijn op het WK. Bij zowel de mannen als de vrouwen is er geen land dat ooit een langere winstreeks wist neer te zetten.

Langste winstreeksen op een WK:

  • Verenigde Staten: 2015-2019, 12 wedstrijden
  • Brazilië: 2002-2006, 11 wedstrijden

Het is voor de OranjeLeeuwinnen dus zeker geen schande dat het ten onder gaat tegen deze ploeg. In 2015 was Nederland voor het eerst actief op het WK, terwijl de Verenigde Staten inmiddels hun vierde wereldtitel bijschrijven. Dat zijn er net zoveel als alle andere landen bij elkaar opgeteld.

In de eerste helft hield Nederland nog stand, ondanks dat het zelf ook weinig creëerde, maar in de tweede helft werd het verzet gebroken. Op aanraden van de VAR ging de bal op de stip na een overtreding van Stefanie van der Gragt. Megan Rapinoe verzekerde het buitenkansje naar een uur spelen. Zij is met 34 jaar de oudste scorende WK-finalist en bovendien was dit de eerste benutte strafschop in de eindstrijd. Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist door Rose Lavelle: 2-0.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner