09.07.2019 15:00

Heerlijke knal van Groenen dingt mee met fraaie prijs

De OranjeLeeuwinnen grepen net naast de wereldtitel door in de finale te verliezen van de Verenigde Staten, maar individueel gezien was het een goed toernooi voor de ploeg van bondcoach Sarina Wiegman.

Zo werd Sari van Veenendaal uitgeroepen tot Beste Keeper van het mondiale eindtoernooi. Vooral in de knock-outfase onderscheidde de transfervrije goalie zich tot absolute sterkhouder bij Nederland. Naast Van Veenendaal maakt ook middenvelder Jackie Groenen kans op een mooie individuele prijs. Haar winnende doelpunt in de halve finale tegen Zweden, wat tevens haar eerste schot op doel was tijdens het WK, is namelijk genomineerd voor goal van het toernooi.

In verlenging kreeg Groenen de bal voor haar voeten en zonder na te denken knalde ze de bal in de verre hoek (video onder). De FIFA vond het een fraaie doelpunt en heeft besloten om het doelpunt te laten meedingen tot de mooiste treffer. Groenen heeft daarin concurrentie van Lucy Bronze (Engeland), Cristiane (Brazilië), Aurora Galli (Italië), Yui Hasegawa (Japan), Amandine Henry (Frankrijk), Sofia Jakobsson (Zweden), Alex Morgan (Amerika), Ajara Nchout (Kameroen) en Asisat Oshoala (Nigeria).

> Klik hier om te stemmen op de treffer van Jackie Groenen <

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner