07.08.2019 07:45

Feyenoord gaat voor enkelvoudig international Portugal

Feyenoord gaat ongeveer negen miljoen euro overhouden aan de transfer van Jeremiah St. Juste, die naar FSV Mainz 05 verkast. De Rotterdammers moeten dus op zoek naar een defensieve vervanger en willen daarom Edgar Miguel Ié vastleggen.

Dat laat Voetbal International weten. De Portugese rechtsback, die eveneens als centrale verdediger uit de voeten kan, is enkelvoudig international van Europees kampioen Portugal. Die enige interland speelde hij ongeveer anderhalf jaar geleden. In november 2017 kwam hij tegen Saoedi-Arabië als vervanger van Pepe binnen de lijnen. Portugal won die oefeninterland met 3-0 door treffers van Manuel Fernandes, Gonçalo Guedes en João Mário.

In de jaren daarvoor was Ié, die momenteel bij het Turkse Trabzonspor onder contract staat, wel veelvuldig jeugdinternational van Portugal. Zo speelde hij in 2017 nog het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 en was hij met Portugal u23 actief tijdens de Olympische Spelen. Afgelopen halve seizoen werd Ié door Lille OSC verhuurd aan FC Nantes waar hij elf wedstrijden voor uitkwam.

De 25-jarige, de naast de Portugese nationaliteit ook een paspoort heeft van zijn geboorteland Guinee-Bissau, kwam in de jeugd uit voor Sporting CP. FC Barcelona pikte hem vervolgens op en namens de Catalanen speelde hij één wedstrijd in de hoofdmacht. In 2014 maakte Ié zijn debuut in de Copa del Rey tegen SD Huesca. De verdediger was invaller en zag FC Barcelona door treffers van Ivan Rakitić, Rafinha, Iniesta en Pedro met 4-0 winnen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner