07.08.2019 14:00

Voormalig Gouden Bal-winnaar op WK kondigt afscheid aan

Diego Forlán heeft zijn voetbalschoenen in de wilgen gehangen. De veertigjarige aanvaller uit Uruguay vindt het welletjes nadat hij ruim een jaar clubloos was. In de zomer van 2018 verliet hij Kitchee SC.

De spits was succesvol als clubspeler (zo won hij de Europa League met Atlético Madrid), maar vooral namens de nationale ploeg maakte hij naam. In 2011 won hij met zijn land de Copa América en in 112 interlands scoorde hij liefst 36 keer. Met name op het Wereldkampioenschap van 2010 was hij dé grote man. Uruguay strandde tegen Nederland in de halve finale (ondanks een goal van Forlán), maar de verfijnde aanvaller werd wel gedeeld topscorer op het mondiale eindtoernooi. Net als David Villa, Thomas Müller en Wesley Sneijder maakte Forlán vijf doelpunten. De Uruguayaan werd dat toernooi verkozen tot beste speler van het toernooi, voor Sneijder.

Overzicht van individuele prijzen op het WK 2010:

  • Gouden Bal: Diego Forlán (Uruguay)
  • Zilveren Bal: Wesley Sneijder (Nederland)
  • Bronzen Bal: Thomas Müller (Duitsland)

Forlán begon zijn carrière bij Independiente en via Manchester United belandde hij in Europa. Daar bleef hij niet zo lang en zijn beste tijd op de Europese velden kende hij in Spanje, als speler van Villarreal CF maar vooral toen hij de clubkleuren van Atlético Madrid verdedigde. Ook kwam hij namens Inter uit. Buiten Europa kwam hij vervolgens nog uit voor Internacional (Brazilië), Cerezo Osaka (Japan), Peñarol (Uruguay), Mumbai City FC (India) en Kitchee SC (Hong-Kong). 

"Na 21 jaar heb ik het besluit genomen een punt te zetten achter mijn voetbalcarrière. Een prachtige tijd met herinneringen laat ik achter me, maar een nieuwe periode met uitdagingen breekt aan", liet Forlán op Twitter weten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner