04.02.2014 13:00

Vela weigert terugkeer Mexico en speelt niet op WK

Carlos Vela
Carlos Vela

Carlos Vela is nog altijd niet klaar om terug te keren in het nationale elftal van Mexico. De 24-jarige Vela speelde in 2011 zijn laatste interland naar aanleiding van een hoog opgelopen conflict dat stamt uit het najaar van 2010.

Carlos Vela komt komende zomer niet voor Mexico in actie op het WK. De aanvaller van Real Sociedad heeft aan de bond laten weten dat hij zich wederom niet beschikbaar stelt voor het nationale elftal. "Vela heeft laten weten dat hij er emotioneel en mentaal niet klaar voor is", luidt de verklaring van de Mexicaanse bond. De weigering van Vela om op het WK te spelen markeert een nieuwe wending in de bijzonder moeizame relatie tussen de spits van Real Sociedad en het Mexicaanse elftal.

Vela organiseerde in 2010 met ploeggenoot Efraín Juárez een feest voor het nationale elftal en het tweetal werd daar met een schorsing voor zes maanden hard voor gestraft. Kort na het uitzitten van zijn verbanning, deelde de in zijn trots gekrenkte Vela mee te stoppen met interlandvoetbal.

Ook nu Mexico hem hard nodig heeft weigert Vela terug te komen op die beslissing. Een zware delegatie van de bond, onder wie bondscoach Miguel Herrera, reisde afgelopen weekend af naar Spanje om Vela tot een terugkeer in het nationale elftal te bewegen. De ex-speler van Arsenal gaf de officials echter nul op het rekest.

Vela, die dit seizoen in alle competities veertien doelpunten maakte voor Sociedad, speelde in totaal 35 interlands waarin hij negen keer scoorde. Mexico speelt op het WK in de groepsfase tegen Brazilië, Kroatië en Kameroen.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner