12.02.2014 09:19

WK-droom Gudelj mogelijk werkelijkheid

Het is goed mogelijk dat Nemanja Gudelj komende zomer op het WK in Brazilië speelt. De Servische middenvelder van AZ is door bondscoach Safet Sušić opgeroepen voor de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina.

Bosnië is komende zomer in Brazilië voor het eerst aanwezig op een WK en speelt op 5 maart een oefenwedstrijd tegen Egypte. Onlangs liet Gudelj weten graag op het WK te willen spelen. Aangezien zijn ouders in Bosnië en Herzegovina zijn geboren is de Serviër speelgerechtigd voor het Bosnische nationale elftal. Gudelj speelde namelijk nog geen interlands voor Servië. Gudelj groeide op in Nederland, waardoor hij ook voor Oranje zou kunnen kiezen.

De middenvelder die vorig jaar door AZ voor 2,9 miljoen euro werd gekocht, zag het levenslicht in de Servische hoofdstad Belgrado, speelde voor verschillende Servische nationale jeugdteams, maar kreeg nooit een uitnodiging voor het echte nationale elftal. Gudelj liet bij AZ een goede indruk achter waardoor zijn WK-droom werkelijkheid lijkt te worden. Aangezien Oranje en Servië niet in beeld zijn lijkt hij nu te kiezen voor een interlandcarrière bij Bosnië en Herzegovina.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner