14.06.2014 10:00

Speler van de dag: De wraak van Robben

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat niemand minder dan Arjen Robben, die er met twee doelpunten tegen Spanje enigszins wraak nam op de verloren WK-finale in Zuid-Afrika.

De glimlach is de komende dagen niet van het gelaat van Arjen Robben af te slaan. De vleugelflitser van Bayern München ontvouwde vrijdagavond zijn perfecte wraakactie voor de verloren WK-finale in Zuid-Afrika, waar de teen van Iker Casillas in de weg lag. Ditmaal waren het de tenen van Robben die doelman van Spanje en zijn teamgenoten pijn deden.

De stempel van Robben
In de eerste helft leek Spanje op weg naar een overwinning, maar een krankzinnig geweldig doelpunt van Robin van Persie zette de manschappen van bondscoach Louis van Gaal op gelijke hoogte met de Spanjaarden. Dat was voor Robben het startsignaal om zijn plannen voor een ultieme wraakactie tot uitvoering te brengen. Gek werden de verdedigers van Spanje van de behendige Robben, die niet alleen voor dreiging zorgde, maar deze keer ook de kleine teen van Casillas passeerde.

Aan het begin van de tweede helft was daar de stempel van Robben. De in Bedum geboren sterspeler legde een lange bal van Daley Blind feilloos dood op de punt van zijn schoen. Sergio Ramos werd vervolgens het bos ingestuurd. Het hele stadion hield zijn adem in. Robben oog in oog met Casillas, dat hadden we eerder gezien. Geen lichaamsdeel van de doelman die de inzet van Robben tot stoppen kon brengen.

Denderende TGV
Samen met Robben denderde Oranje over Spanje heen. De dribbelaar bekroonde zijn goede spel met een tweede doelpunt en zette daarmee de kroon op de wedstrijd. Ramos werd tijdens een sprint van vijftig meter voorbij gelopen alsof een TGV de plaatselijke stoptrein voorbij raasde. Robben liet zich het hoofd niet gek maken door een spartelende Casillas, kapte de doelverdediger uit en liet twee verdedigers op de doellijn toeschouwer spelen bij het doelpunt van Robben.

Niet alleen voor Robben, maar voor het hele Nederlands elftal is dit een wedstrijd om nooit meer te vergeten. En Ramos en Casillas? Die worden de komende nachten zwetend wakker.  

Door: Robin Tibbe

Speler van de dag:
Speelronde 1: Neymar

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner