16.06.2015 14:50

Crowdfunding moet helpen bij ontslag Capello

Fabio Capello is alles behalve geliefd in Rusland. De bondscoach van het land staat onder druk. Zo erg zelfs dat er een crowdfunding is gestart om hem weg te krijgen.

De 68-jarige Capello maakt weinig indruk bij de Russische nationale ploeg. Op het WK 2014 in Brazilië wisten de Russen geen enkel duel te winnen en ook in de EK-kwalificatiereeks voor het Europese toernooi in 2016 verloopt alles behalve vlekkeloos. Na zes wedstrijden hebben ze acht punten en staat het op een derde plek. Hoogstwaarschijnlijk is een play-off duel nodig om zich alsnog te plaatsen voor het EK, mits de Russen die weten winnen.

Volgens BBC is de Russische bond niet tevreden met Capello, maar moet het een clausule van 21 miljoen euro betalen als het zijn contract wil afkopen. De Russische voetbalfans zijn de Italiaan ook zat en willen door middel van crowdfunding de Russische bond te hulp schieten. Via de website 'Fabio Go Home' kan het een bedrag storten om zodoende de oefenmeester af te kopen. Het huidige contract van Capello loopt tot en met 2018. In dat jaar is Rusland sowieso al geplaatst voor het WK, aangezien het gastheer is.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner