20.02.2016 13:30

Cillessen kritisch: "Edwin was beter dan ik"

Jasper Cillessen keek als kind vol verwondering naar zijn Edwin van der Sar. Inmiddels is Cillessen eerste doelman bij Ajax, terwijl zijn jeugdheld directeur marketing is bij de Amsterdamse club.

De keeper weigert zich te meten met Van der Sar. "Ha, dat gaat mij veel te ver. Edwin was vele malen beter dan ik en ik hoop ooit enigszins in de buurt te komen van zijn kwaliteiten", zo stelde de Ajacied. "Hij pakte op cruciale momenten de belangrijke ballen en liet het nog simpeler lijken dan het eigenlijk was. Sommige keepers maken nog een extra duik of rol erachteraan, hij niet. Hij liet het altijd simpel lijken", vertelde de 26-jarige goalie aan Helden Online.

"Er gaan bij mij nog ballen in waarvan ik denk: die moet ik hebben", ging de kritische Cillessen verder. "Het dieptepunt blijft natuurlijk de penaltyserie tegen Argentinië op het WK. Maar wat recenter is die 2-0 in Turkije met het Nederlands elftal. Dat was een simpele bal, die ik echt had moeten hebben. Het was een cruciaal moment in de wedstrijd. Daar baalde ik flink van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner