13.09.2016 11:02

Šetkus droomt van Europa met ADO Den Haag

Ernestas Šetkus maakt zich klaar voor de competitiewedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag (11-09-2016).
Ernestas Šetkus maakt zich klaar voor de competitiewedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag (11-09-2016).

Ernestas Šetkus heeft ambitie. De sluitpost uit Litouwen hoopt in de toekomst Europees voetbal te spelen met ADO Den Haag en daarnaast zou hij ook graag eens een eindtoernooi spelen met Litouwen.

De doelman speelde de afgelopen drie jaar in Nea Salamina (Cyprus), AO Kerkyra (Griekenland) en Sivasspor (Turkije), maar staat de aankomende twee jaar onder contract bij ADO Den Haag. "Mij gaat het niet om geld. Ik wil me lekker voelen bij een club. En dat doe ik ook. Daarnaast vind ik het in de stad Den Haag ook goed toeven. Ik heb ook al verschillende andere steden in Nederland bezocht. Ik hou echt van reizen."

"Toch draait het uiteindelijk om het sportieve", vervolgt Šetkus op de officiële clubsite van ADO Den Haag. "We zijn goed begonnen aan de competitie, maar moeten niet gaan zweven. Met Željko Petrović als trainer komt dat wel goed. Bij hem is er ruimte voor een geintje, maar hij kan ook streng zijn. Een goede mix waar we ver mee kunnen komen. Hoe ver? Dat weet ik niet. Het is wel een droom voor me om ooit in Europa met ADO Den Haag te spelen."

De goalie hoopt in de toekomst ook een eindtoernooi te spelen met Litouwen. "Dat is zeker een vurige droom. Het is mogelijk. Kijk maar naar een ander klein land als IJsland. Of het realistisch is, weet ik niet. Litouwen heeft niet echt wereldklasse spelers. Als een paar talenten zich door ontwikkelen, hoop ik ooit op een WK of EK te staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner