10.10.2016 10:16

Shearer hekelt uitfluiten Rooney op Wembley

Wayne Rooney beleefde zaterdag een vervelende avond in het shirt van Engeland. Het eigen publiek floot de speler namelijk uit. De speler van Manchester United stond in de basis en boekte met zijn land een 2-0 overwinning op Malta. Alan Shearer denkt dat het beter is voor Rooney om te stoppen.

"Ik ben de afgelopen jaren een van zijn grootste bewonderaars geweest en heb het voor hem opgenomen toen anderen riepen dat hij niet meer opgeroepen moest worden. Maar het scenario dat ik wilde vermijden, was wat zich zaterdag afspeelde op Wembley", vertelt de oud-prof aan The Sun. "Het feit dat het ook nog eens tegen Malta gebeurde, een wedstrijd die we eenvoudig met vijf of zes doelpunten verschil hadden moeten winnen, maakte het alleen nog maar erger."

"Ik wil niet dat onze topscorer aller tijden, en een van onze beste spelers ooit, uitgejouwd wordt terwijl hij de aanvoerdersband draagt op Wembley. Ik kan me niets ergers bedenken dan uitgejouwd worden door de fans voor wiens dromen je zo hard gewerkt hebt. Zijn zorg was natuurlijk dat als hij na het EK zou stoppen, hij zou eindigen op zo'n dieptepunt", gaat de voormalig international verder.

"Er zijn altijd jonge spelers die op de deur bonken en is het dan aan hem om die deur dicht te houden om nog wat meer interlands te kunnen spelen? Nu zeg ik niet dat dit zijn motivatie is. Hij gelooft duidelijk dat hij nog steeds iets kan bijdragen aan club en land. Soms heb je echter iemand nodig die dicht bij je staat, om je iets te vertellen wat je eigenlijk al wist. Dat het niet meer gaat gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner