09.11.2016 12:09

"Zeegelaar kan steunpilaar Oranje worden"

Sporting Lissabon-verdediger Marvin Zeegelaar (r.) schudt Christian Pulisic van Borussia Dortmund van zich af. (02-11-2016)
Sporting Lissabon-verdediger Marvin Zeegelaar (r.) schudt Christian Pulisic van Borussia Dortmund van zich af. (02-11-2016)

Mike Rolf was in de jeugd van AVV Zeeburgia de trainer van Marvin Zeegelaar en verwacht dat de linksback een vaste waarde wordt voor het Nederlands elftal. Op 26-jarige leeftijd zit de speler van Sporting Lissabon voor het eerst bij de selectie. Zeegelaar legde een lange weg af.

"Ik denk dat hij een van de steunpilaren van Oranje kan worden", vertelt Kolf aan Voetbal International. "Hij is een moderne linksback. Mensen verwarren dat weleens met een back die lekker kan aanvallen, maar het gaat erom dat je vanuit je primaire taak voetbalt. Het gaat uiteindelijk om goed verdedigen. Daarnaast moet je een aanvallende bijdrage kunnen leveren. Zeegelaar kan beide."

Zeegelaar begon zijn loopbaan als aanvaller en werd gaandeweg een vaste waarde als linksback. "Ik vond dat hij alleen als verdediger de top kon halen. Met het veld voor zich en zijn loopvermogen en kwaliteit om ruimte te zien en te benutten, zou hij verder kunnen komen dan als aanvaller. Maar hij vond zichzelf een linksbuiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner