11.11.2016 20:18

Deschamps kiest voor Giroud in de spits

Olivier Giroud is vrijdagavond de spits van Frankrijk, dat in dezelfde WK-kwalificatiegroep als Nederland aantreedt tegen Zweden. Hij laat namen als Kevin Gameiro en André-Pierre Gignac achter zich.

Ondertussen zit Karim Benzema, inmiddels geaccepteerd als een spits van wereldklasse, thuis. Giroud bewees zijn neusje voor de goal twee weken geleden weer eens, toen de Arsenal-spits in het uitduel met Sunderland zeven minuten nadat hij was ingevallen al twee doelpunten op zijn naam had staan. Deschamps ziet de dertigjarige aanvaller in goede vorm verkeren, reden genoeg voor een basisplek tegen Zweden. Daarnaast staat in Patrice Evra een ervaren man op linksback. Hij krijgt de voorkeur boven Layvin Kurzawa, die in de laatst gespeelde wedstrijd tegen Nederland nog basisspeler was.

Ook Zweden-bondscoach Janne Andersson heeft niet stilgezeten bij het maken van zijn samenstelling spelers voor dit duel. In iedere linie heeft hij een aanpassing gedaan, behalve op doel. Daar staat FC Kopenhagen-doelman Robin Olsen. Op linksback staat wel een nieuwe naam, in Ludwig Augustinsson, teamgenoot van Olsen. Hij lost Martin Olsson af. Daarnaast krijgt Jakob Johansson voor het eerst in twee jaar een basisplek bij het nationale elftal, ditmaal goed voor zijn officiële debuut in het shirt van Zweden. Oscar Hiljemark zit op de bank. Tot slot is niet Marcus Berg de spits, maar een andere man met een Eredivisie-verleden. Omdat Berg met een blessure kampt, staat John Guidetti naast Ola Toivonen in de aanval.

Het duel is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner