23.05.2017 13:11

Advocaat legt lot in handen voorzitter 'Fener'

Het is aan de voorzitter van Fenerbahçe wanneer Dick Advocaat kan aansluiten bij het Nederlands elftal. Dat zei de huidige trainer van de Turkse club en nieuwe bondscoach van Oranje na de overwinning op Gençlerbirligi (1-2). "In principe blijf ik hier tot het einde van het seizoen, tenzij de voorzitter een andere beslissing neemt", zei Advocaat.

Fenerbahçe verzekerde zich maandagavond dankzij twee doelpunten van Robin van Persie van Europees voetbal. De ploeg van Advocaat staat op de derde plaats in de Turkse competitie, twee punten voor Galatasaray. De nummers drie en vier krijgen een ticket voor de voorrondes van de Europa League. Mogelijk levert de derde plek zelfs een plek in de groepsfase op, als nummer twee Medipol Basaksehir de Turkse beker wint. Die club koerst al af op een ticket voor de Champions League.

Fenerbahçe heeft nog twee wedstrijden op het programma staan, tegen Trabzonspor (27 mei) en Adanaspor (4 juni). Oranje gaat zaterdag op trainingskamp naar Portugal en oefent volgende week tegen Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni). De grote vraag is wanneer Advocaat begint.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner