05.06.2018 12:00

Nigeria, Engeland, Frankrijk met jongste WK-selecties

Nu alle selecties bekend zijn voor het Wereldkampioenschap in Rusland kunnen we de balans opmaken qua leeftijden. Nigeria is de ploeg die met gemiddeld de jongste selectie af zal reizen naar het mondiale eindtoernooi. Met 25,9 jaar is Nigeria, dat met Francis Uzoho slechts één van de zeven tieners van het WK in de gelederen heeft, net iets jonger dan de spelers van Engeland en Frankrijk.

Die spelers van die laatste twee landen zijn gemiddeld 26 jaar, maar op basis van het aantal dagen houden de Engelsen Frankrijk nipt achter zich. De jongste Engelsman is Trent Alexander-Arnold, de vleugelverdediger van verliezend Champions League-finalist Liverpool FC is nog geen twintig jaar. Marokko, met onder meer de in Nederland geboren spelers Sofyan Amrabat, Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech, Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa, staat op de negende plaats qua jongste selectie met 27,2 jaar.

De vijf WK-landen met gemiddeld de jongste selectie:

  1. Nigeria – 25,9 jaar
  2. Engeland – 26 jaar
  3. Frankrijk – 26 jaar
  4. Tunesië – 26,5 jaar
  5. Servië – 26,8 jaar

De Fransen hebben overigens niet alleen één van de jongste selecties, de gezamenlijke transferwaarde van de selectieleden bedraagt liefst 1,08 miljard euro. Samen met Spanje is Frankrijk het enige land dat de grens van de miljard overschrijdt. Klik hier of onderstaande afbeelding om de bij elkaar opgetelde transferwaardes te kijken van alle WK-landen.

Opvallend is dat vier landen uit Noord- of Zuid-Amerika de oudste selecties hebben. Het Costa Rica Bryan Ruiz, voormalig speler van onder meer PSV en FC Twente, spant de kroon en vertrekt richting Rusland met een veteranenploeg. De gemiddelde leeftijd van de Costa Ricanen is net geen dertig: 29,6 jaar. Daarmee blijft de ploeg uit Midden-Amerika het nabij gelegen Mexico nipt voor. De gemiddelde leeftijd van de Mexicanen is 29,4 jaar. 

De vijf WK-landen met gemiddeld de jongste selectie:

  1. Costa Rica – 29,6 jaar
  2. Mexico – 29,4 jaar
  3. Argentinië – 29,3 jaar
  4. Panama – 29,3 jaar
  5. Egypte – 29 jaar


Dossier WK 2018 – Rusland:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner