12.06.2018 22:52

Leeuwinnen met imponerende statistieken in kwalificatie

De Oranje Leeuwinnen zijn heel erg dicht bij kwalificatie voor het WK. De dames wonnen dinsdagavond van Slowakije dankzij een laat doelpunt van Lieke Martens: 1-0. Naast het aantal punten is ook het doelsaldo indrukwekkend.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman miste kans op kans in het Abe Lenstra Stadion. Lange tijd wilde de bal er maar niet in, liefst twintig doelpogingen leverden geen resultaat. Het 21ste en laatste schot van de wedstrijd kwam van de voet van Martens, die bal ging wél raak: 1-0.


Lees ook: FC Barcelona is vertegenwoordigd in elke WK-poule


De overwinning is een mooi vervolg van een spectaculaire groepsfase. Met zes zeges en één gelijkspel (0-0 tegen Ierland) zijn de Oranje Leeuwinnen nog ongeslagen. De ploeg incasseerde zelfs nog geen enkele tegentreffer, terwijl er wel al liefst 21 treffers werden gescoord. Het doelsaldo van +21 is ijzersterk, maar niet het beste van de WK-kwalificatie. Duitsland heeft een doelsaldo van +25, mede dankzij een 11-0 zege op de Faroer Eilanden.

Dankzij de zege blijven de Oranje Leeuwinnen ruim koploper in groep C met negentien punten. Alleen de eerste plaats in de poule geeft recht op directe plaatsing voor het WK2019 in Frankrijk. Achtervolger Noorwegen staat op vijftien punten, maar heeft nog één wedstrijd te goed. Als de Noren winnen van Slowakije, komt er een allesbeslissende laatste groepswedstrijd. Noorwegen en Nederland staan namelijk nog tegenover elkaar op 4 september.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner