13.06.2018 12:04

Spaanse succescoach Lopetegui één dag voor WK ontslagen

Spanje heeft één dag voor het begin van het wereldkampioenschap besloten bondscoach Julen Lopetegui te ontslaan. De Spaanse bond was er niet van gediend dat de 51-jarige Spanjaard een deal met Real Madrid beklonk. Onder Lopetegui verloor Spanje geen enkele wedstrijd.

Daarmee ontslaat Spanje de meest succesvolle bondscoach ter wereld van dit moment. Spanje bleef sinds zijn aanstelling na het EK 2016, toen Vicente del Bosque werd ontslagen, liefst twintig wedstrijden ongeslagen. Dat begon met een 0-2 overwinning op België in september 2016.

Nationale elftallen met langste ongeslagen reeks

  1. Spanje – twintig wedstrijden
  2. België – negentien wedstrijden
  3. Marokko – achttien wedstrijden
  4. Peru – vijftien wedstrijden
  5. Denemarken – vijftien wedstrijden

Sindsdien plaatste Spanje zich met speels gemak voor het aanstaande WK en werd in enkele duels flink uitgehaald. Liechtenstein werd onder meer twee keer met 8-0 verslagen. Topland Argentinië werd met een klinkende 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Ook Frankrijk werd in maart vorig jaar verslagen: 0-2.


Lees ook: Van Marwijk pakte bijna punt meer dan opvolgers 


Onder Lopetegui won Spanje veertien wedstrijden en speelde het zes keer gelijk. In die wedstrijden scoorde het liefst 61 keer en incasseerde het dertien doelpunten. Dat betekent dat Spanje gemiddeld net iets meer dan drie keer doel trof per wedstrijd.

Real Madrid
Een maand geleden besloot Lopetegui zijn contract bij de Spaanse bond te verlengen tot 2020. Toch koos hij ervoor om zijn contract te laten afkopen en na het WK naar Real Madrid te verkassen, wat in het verkeerde keelgat van de Spaanse voetbalbond schoot. Het betekent dat hij volgend jaar de coach is van de Spaanse internationals Sergio Ramos, Dani Carvajal, Nacho Fernández, Isco, Marco Asensio en Lucas Vázquez.

Vrijdag opent Spanje het wereldkampioenschap om 20:00 uur tegen Portugal. Verder zitten de Spanjaarden in de poule bij Marokko en Iran.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner