18.06.2018 18:52

Doelpunt Mertens biedt zekerheid op zege voor België

Een doelpunt van oud-Eredivisionist Dries Mertens betekent de laatste jaren altijd dat België wint. De laatste twaalf keer dat hij scoorde in het Belgische shirt, won het land. Ook Panama ging ten onder: 3-0.

Dries Mertens volleerde België, dat door de overwinning nu twintig duels op rij ongeslagen is, in de tweede helft op schitterende wijze op voorsprong. Ook op het WK 2014 in Brazilië was de aanvaller van SSC Napoli trefzeker tegen Algerije. Daardoor is hij de eerste Belg sinds Marc Wilmots die op twee opeenvolgende WK-eindrondes scoort. De oud-PSV'er is effectief voor zijn land: zijn laatste drie schoten op doel leverden twee treffers op.

Gerust
De goal van Mertens zal België een gerust gevoel hebben gegeven. De laatste twaalf duels waarin hij scoorde, leverden allemaal een overwinning op voor de Rode Duivels.

Manchester United-spits Romelu Lukaku zette zijn land met een dubbelslag op een comfortabele 3-0 voorsprong. Sinds 1966 is hij pas de derde Belg die twee goals in één WK-duel scoorde. Alleen Wilfried van Moer (1970) en Marc Wilmots (1998) gingen hem voor. Hij speelde zijn zeventigste interland en verstevigde zijn eerste plaats op de topscorerslijst van België. Lukaku voert de lijst aan met 38 goals.


Lees ook: Zweden start na zeven WK's weer eens met overwinning


All time topscorers België

  1. Romelu Lukaku - 38 doelpunten
  2. Bernard Voorhof en Paul van Himst - dertig doelpunten
  3. Marc Wilmots - 29 doelpunten

De Belgische spits is goed in vorm in het nationale elftal. Hij scoorde in negen van de laatste tien wedstrijden. In totaal staat de teller over die tien duels op vijftien goals. Voor Lukaku ligt er nog een mooi record op de loer. Hij scoorde in totaal vijf goals in WK's en EK's. Alleen Jan Ceulemans scoorde vaker (zes). Lukaku heeft ten minste nog twee duels dit WK om dat record te verbreken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner