25.06.2018 09:08

De kalender: grootmachten in het nauw gedreven

Speelronde drie begint vandaag. Per dag werken twee groepen de laatste ronde af. Voor enkele toplanden is het de laatste kans om de rug te rechten en tóch de achtste finales te halen. Een nederlaag betekent uitschakeling.

Nigeria-Argentinië (groep D)
Voor Lionel Messi en zijn ploeggenoten telt alleen een ruime overwinning op de Afrikanen, anders moet Argentinië inpakken. Het zou de eerste keer zijn dat de Argentijnen de groepsfase niet overleven sinds 2002. In de huidige poule treffen het nog foutloze Kroatië en IJsland (één punt) elkaar. De voortekenen voor de Argentijnen zijn goed: alle vier de voorgaande WK-clashes met Nigeria werden gewonnen.

Duitsland-Zuid-Korea (groep F)
Ook Duitsland moet nog alle zeilen bijzetten om de volgende ronde te halen. Door de nederlaag tegen Mexico in de eerste ronde en de late overwinning op Zweden in ronde twee moet er in het slotduel gewonnen worden van Zuid-Korea om zeker te zijn van de achtste finales. Mochten de Duitsers er nog in slagen om Mexico voorbij te streven, dan zou dat mooi meegenomen zijn. Dan treft het naar alle waarschijnlijkheid Zwitserland in plaats van Brazilië.


 Lees ook: Topscorer Falcao doet het eindelijk op een WK 


Iran-Portugal (groep B)
De wedstrijd tussen de Aziaten en de Europeanen is een directe strijd om een ticket naar de volgende ronde. Iran móét winnen van de Europees kampioen om de volgende ronde te bereiken. De Portugezen hebben genoeg aan een gelijkspel. Ook in de groepsfase van het WK 2006 troffen de landen elkaar. Het werd destijds 2-0 voor Portugal. Doelpuntenmaker in dat duel? Cristiano Ronaldo.

Senegal-Colombia (groep H)
De Colombianen waren de sensatie van het WK 2014, toen het land aan de hand van de excellerende James Rodríguez de kwartfinale haalde. Nu is alles anders: de nederlaag tegen Japan in de eerste ronde echoot nog na. Ondanks de overwinning op Polen (0-3) heeft Senegal de beste papieren. De Afrikanen hebben aan een punt genoeg, terwijl Colombia moet winnen. Colombia kan hopen op eerdere resultaten: in de laatste tien ontmoetingen met een Afrikaans land verloren de Zuid-Amerikanen geen één keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner