27.06.2018 17:59

Duitse deceptie: slechtste WK-prestatie in 80 jaar

Het is Duitsland niet gelukt om naar de knock-outfase van het Wereldkampioenschap te gaan. De regerend wereldkampioen verloor in de laatste speelronde met 2-0 van Zuid-Korea, terwijl winst noodzakelijk was. Een hard gelag voor de kanshebber op de eindwinst.

Bij de oosterburen verraste bondscoach Joachim Löw met een reserveplaats voor Thomas Müller in het duel met Zuid-Korea. Het was voor de eerste keer sinds zijn eerste WK-wedstrijd dat de aanvaller van Bayern München een wedstrijd vanaf de bank moest starten. De wisselbeurt van Müller tekende de vormdip van de Duitsers. De rust werd met een 0-0 stand opgezocht. Het betekende dat Duitsland in alledrie de groepsduel na 45 minuten niet aan de leiding stond. Dat gebeurde in 1986 voor het laatst.

Omdat de ploeg ook na de onderbreking niet tot scoren kwam, verlaat Duitsland al na de poulefase het toernooi. De laatste keer dat de viervoudig wereldkampioen dat overkwam, was tachtig jaar geleden in 1938. Het overkwam deze eeuw al drie eerdere wereldkampioenen dat het eindstation vier jaar later de groepsfase was: Frankrijk in 2002, Italië in 2010 en Spanje in 2014. Namens Zuid-Korea scoorden Young-gwon Kim en Heung-min Son.

Zweden groepswinnaar
Tegelijkertijd wist Zweden met 3-0 te winnen van Mexico, waardoor het groepswinnaar werd. De doelpunten kwamen op naam van Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist en een eigen treffer van Edson Álvarez. Ondanks de zeperd gaat Mexico wel door naar de volgende ronde. Bij de ploeg uit Midden-Amerika ontving Jesús Gallardo al na vijftien seconden een gele kaart van de Argentijnse scheidsrechter Néstor Pitana. Het betekende de snelste gele kaart voor de Mexicaanse middenvelder. Nooit liep een speler tijdens het WK sneller tegen een gele prent aan.


Lees ook: Jedinak verlaat WK in rijtje Neeskens en Stoichkov


 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner