02.07.2018 10:45

De drie ploegen met meeste balbezit liggen er al uit

Spanje staal al jaren bekend om het eigen positiespel. Met tiki-taka willen de Spanjaarden, net als de Spaanse club FC Barcelona, de tegenstander de wil opleggen. Tijdens het Wereldkampioenschap wierp dat alles behalve zijn vruchten af.

Tegen gastland Rusland kwam dat het positiespel namelijk geenszins uit de verf, net als tijdens de wedstrijden in de poule tegen Portugal, Iran en Marokko. De ploeg van Fernando Hierro bereikte wel de achtste finale, maar overtuigend was het allerminst en het lager ingeschatte Rusland had vervolgens weinig moeite om de Spanjaarden van zich af te houden. In een memorabele wedstrijd schopte het thuisland zich door beter genomen strafschoppen naar de kwartfinale. 


 Lees ook: Spaanse vloek tegen gastland: nul zeges in negen duels 


Door het verlies van de Spanjaarden ligt de ploeg met het meeste balbezit al uit het toernooi. Over de vier wedstrijden die het land speelde dit WK, haalde het een gemiddelde van 71,3%. Geen enkel land kan daaraan tippen, al kwamen Duitsland en Argentinië nog het meest dichtbij met respectievelijk gemiddeld 67,3% en 62,8% balbezit. Laten ook juist die twee favorieten voor de eindzege al uit het toernooi zijn geknikkerd. 

De drie ploegen met het meeste balbezit dit WK:

  1. Spanje – 71,3%
  2. Duitsland – 67,3%
  3. Argentinië – 62,8%

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner