07.07.2018 18:13

Engelse luchtmacht maakt opnieuw het verschil

Engeland is ten koste van Zweden naar de halve finales van het Wereldkampioenschap. Via kopdoelpunten van Harry Maguire en Dele Alli werd het verschil gemaakt: 2-0. Geen enkel land scoorde vaker met het hoofd.

Voor de rust opende Maguire de score door raak te koppen op aangeven van Ashley Young, na rust was het Alli die met het hoofd de eindstand op het scorebord zette uit een voorzet van Jesse Lingard. Manager Gareth Southgate heeft met de kopkracht van zijn ploeg een ijzersterk offensief wapen. Tegen Zweden werd al het vierde en vijfde doelpunt met het hoofd gemaakt dit toernooi, geen enkel land deed dat vaker.

In de openingswedstrijd tegen Tunesië kopte Harry Kane het winnende doelpunt tegen de touwen (2-1), de wedstrijd erop tegen Panama zette John Stones de ploeg op het goede spoor met twee treffers met het hoofd (6-1). Tegen Zweden was het opnieuw tweemaal raak.

In het spoor van 1966
De doelpuntenproductie van Engeland kwam na de gewonnen strijd tegen Zweden in de dubbele cijfers: elf treffers. Het gebeurde maar één keer eerder dat The Three Lions op een WK zoveel doelpunten maakten. In 1966 werd elf keer het net gevonden, toen genoeg voor de wereldtitel.

Engeland krijgt nog twee kansen om het doelpuntenrecord te verbreken. In de halve finale neemt de ploeg het op tegen de winnaar van het duel Rusland-Kroatië, daarna volgt een troostfinale of een finale.