06.07.2019 09:00

USA meer dan 2 keer zo productief als Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen nemen het morgen in de finale op tegen de Verenigde Staten in strijd om de eerste WK-titel ooit in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Nederland zal de deuren achterin gesloten moeten houden.

Het treft met de VS namelijk met afstand de meest productieve ploeg van het toernooi. Zij scoorden in de drie groepsduels, de achtste finale, kwartfinale en halve finale namelijk al 24 keer, waarvan het er zelf 23 maakte en 1 eigen goal cadeau kreeg. Dat is beduidend meer dan het Nederlands elftal, dat dit toernooi elf keer scoorde in zes wedstrijden. De Verenigde Staten scoorden dus 2,18 keer zo vaak als Oranje. Het is met name zaak om goed te letten op spits Alex Morgan: de captain scoorde al zes keer en is topscorer.

Met name de galavoorstelling van de VS tegen het nietige Thailand droeg daaraan bij. Het Aziatische land werd met 13-0 verslagen, een record in de WK-geschiedenis. Toch is er hoop voor Nederland, dankzij een goed presterende verdediging en een uitstekend presterende doelvrouw Sari van Veenendaal. Zij hoefde pas drie doelpunten te incasseren. Ook de Verenigde Staten slikte pas drie tegentreffers.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner