19.01.2016 22:42

Inter door naar halve eindstrijd na 0-2 winst

Jonathan Biabiany (l.) volgt zijn schot. David López (r.), die te laat komt, hoopt dat zijn keeper zijn werk doet tijdens de Coppa Italia-ontmoeting tussen SSC Napoli en Inter. (19-01-2016)

Inter heeft dinsdagavond Napoli met 0-2 verslagen in de kwartfinale van de Coppa Italia. Terwijl Napoli het betere van het spel had en de meeste kansen kreeg, wist Inter te scoren via Stevan Jovetić en Adam Ljajić.

Zowel Napoli als Inter trad niet in de sterkste formatie aan in het bekertreffen. Zo moesten Gonzalo Higuaín en Marek Hamšík bij Napoli op de bank beginnen, was Fredy Guarín afwezig en begon Mauro Icardi bij Inter op de bank. In de eerste helft was het goed te merken dat de creativiteit bij beide ploegen ontbrak. Zo wist Inter helemaal niets in te brengen en noteerde het nul schoten op het doel in de eerste helft.

Napoli daarentegen was gevaarlijker. Dries Mertens testte Inter-goalie Samir Handanovič in de eerste helft met twee afstandsschoten, waarbij de doelman bij de tweede keer volledig gestrekt moest gaan. De beste kans kwam op naam van de Spanjaard José Callejón. Uit een voorzet van de mee opgekomen Ivan Strinić schoot de kleine dribbelaar van dichtbij op Handanovič, die voor de tweede keer goed redding bracht.

Ook het begin van de tweede helft was nog niet echt om over naar huis te schrijven. Inter kreeg de bal maar mondjesmaat bij de aanvallers, terwijl Manolo Gabbiadini onzichtbaar was bij de Napolitanen. Pas in de 62ste minuut van de wedstrijd wist Inter het eerste schot op doel te noteren. De poging van Jovetić was echter niet goed genoeg. Vier minuten later was het de Chileen Gary Medel die wél een goed schot afvuurde op doel. Een hoge voorzet werd ineens uit de lucht geplukt, maar ging net over het doel van Pepe Reina.

Nadat Gonzalo Higuaí­n en Marek Hamšík binnen de lijnen waren gebracht bij Napoli, kwam Inter tegen de verhouding in op voorsprong. Jovetić mocht ver opkomen dribbelen en krulde de bal daarna prachtig in de verre hoek. Een paar minuten voor tijd moest Napoli verder met tien man, nadat Mertens zijn tweede gele kaart kreeg vanwege een vermeende schwalbe. Het werd nog erger voor Napoli doordat Adam Ljajić in de blessuretijd de 0-2 voor zijn rekening nam. Door de winst van Inter gaat de ploeg van Roberto Mancini door naar de halve finale en speelt daarin tegen de winnaar van het duel tussen Lazio Roma en Juventus.

Door: Thomas Mulder