02.03.2016 23:37

Juventus voorkomt blamage in penaltyserie

Simone Zaza (r.) zet Geoffrey Kondogbia (l.) onder druk tijdens de bekerwedstrijd Inter - Juventus. (02-03-2016)
Simone Zaza (r.) zet Geoffrey Kondogbia (l.) onder druk tijdens de bekerwedstrijd Inter - Juventus. (02-03-2016)

Juventus is woensdag door het oog van de naald gekropen op bezoek bij Internazionale. Een 0-3 voorsprong uit het heenduel van de halve finale van de Coppa Italia verdween tegen de club uit Milaan als sneeuw voor de zon (3-0), maar de strafschoppenserie bracht voor de ploeg alsnog redding.

Inter nam direct het heft in handen en dwong Juventus ver terug op de eigen helft. De bezoekers kregen na ruim een kwartier de openingstreffer om de oren. Hernanes verloor de bal knullig, waardoor Marcelo Brozović vanaf de rand van het strafschopgebied in de rechterhoek kon schieten (1-0). Niet veel later was het Adem Ljajić die naar binnen kroop en met zijn rechter hard op de lat schoot. Omdat ook Ivan Perišić met een harde volley de 2-0 niet wist te maken, werd met een 1-0 tussenstand de thee bereikt.

Ook in het tweede bedrijf was het Inter dat domineerde. Dit resulteerde al snel in de 2-0. Bij een voorzet van Éder was het Perišić net iets slimmer dan Juan Cuadrado, waardoor hij bij de tweede paal kon binnentikken. Niet veel later dacht Simone Zaza namens Juve de aansluitingstreffer te maken, maar zijn harde schot kwam op de buitenkant van de paal, waarna Ljajić in de tegenstoot rakelings voorlangs schoot.

In de slotfase was het Daniele Rugani die Inter een handje hielp door Perišić naar de grond te werken in de zestien en daarmee een strafschop weg te geven. Brozović schoot vanaf elf meter zwak in, maar Neto liet de bal onder zijn lichaam door het doel in vliegen (3-0). Daardoor was de achterstand uit het heenduel volledig weggewerkt. Omdat Perišić in de slotseconden dé kans op de 4-0 miste, werd door scheidsrechter Andrea Gervasoni een verlenging toegevoegd aan de wedstrijd.

Omdat beide ploegen in de extra speeltijd geen beslissing wisten te forceren, waren het strafschoppen die voor uitkomst moesten zorgen. Vanaf elf meter faalde Rodrigo Palacio namens Inter, terwijl bij Juventus alle spelers raakschoten. De ploeg uit Turijn speelt daardoor in de finale tegen AC Milan, dat over twee wedstrijden met 6-0 te sterk was voor laagvlieger Alessandria.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner