13.11.2016 15:19

Bouy houdt hoop op doorbraak bij Juventus

Ouasim Bouy keerde afgelopen zomer terug naar Juventus. De middenvelder speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle en is deze voetbaljaargang ondergebracht bij US Palermo. Bouy heeft de ambitie om door te breken bij Juventus nog altijd niet opgegeven.

De 23-jarige Bouy is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte in februari 2012 de overstap naar Juventus. Volgens de middenvelder pakte het vertrek van trainer Antonio Conte slecht uit voor zijn kans op speeltijd. "Dat was zo zuur voor me. Conte geloofde echt in mij, dat heb ik altijd gevoeld. Ineens was hij weg en onder Allegri merkte ik direct dat het 'm niet ging worden. Hij had weinig krediet bij de fans en dan weet je dat een trainer niet met jonge spelers gaat spelen. Dus toen ging ik naar PEC Zwolle. Dat zag helemaal niemand aankomen, denk ik, haha."

Bouy bouwde afgelopen seizoen een goede band op met PEC-trainer Ron Jans, die hem overtuigde om tijdelijk in Zwolle te komen spelen. "Jans was voor mij naar Turijn gekomen en wist precies wat er op dat moment bij mij leefde. Ik kon naar Chievo Verona, Sampdoria en Palermo, maar Jans pákte mij. En na al die jaren in het buitenland wilde ik aan Nederland laten zien dat ik het voetballen niet verleerd was", vertelt hij aan Voetbal International. Bouy speelde vorig seizoen 26 Eredivisie-duels in het shirt van PEC, waarin hij vier keer wist te scoren. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner