30.11.2016 21:56

Trainer Palermo ontslagen na bekerblamage

Roberto De Zerbi, trainer van Palermo, verbergt zijn gezicht in zijn vest na alweer een nieuwe thuisnederlaag van zijn club. (27-11-2016)
Roberto De Zerbi, trainer van Palermo, verbergt zijn gezicht in zijn vest na alweer een nieuwe thuisnederlaag van zijn club. (27-11-2016)

Roberto De Zerbi heeft zijn laatste wedstrijd als trainer van Palermo achter de rug zitten. De Zerbi werd ontslagen na de bekerblamage in eigen huis tegen Spezia, dat uitkomt in de Serie B. Eugenio Corini volgt de trainer op.

Corini is alweer de derde trainer die de leiding krijgt over Palermo. Eerder al volgde Roberto De Zerbi de eerder ontslagen Davide Ballardini op, die vanwege teleurstellende prestaties de laan uit moest. Ballardini was bezig aan zijn derde termijn als trainer van Palermo in amper acht jaar tijd.

Maurizio Zamparani, de voorzitter van Palermo, liet via een statement weten het vertrouwen in de trainer op te zeggen. “Palermo voelt zich genoodzaakt om vanwege de teleurstellende resultaten van trainer te wisselen”, laat hij weten. Palermo is één trainerskerkhoven van Europa. Corini is de dertigste trainer die een vaste aanstelling krijgt in de afgelopen tien jaar.

Bij Palermo staan onder meer oud-Eredivisiespelers Ouasim Bouy, Oscar Hiljemark en Slobodan Rajković onder contract. De ploeg van het eiland Sicilië maakt een dramatisch seizoen door. Met zes punten uit veertien wedstrijden bezet de club momenteel de laatste plaats in de Serie A. Palermo wist dit seizoen nog geen enkel punt te pakken in het eigen stadion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner