10.01.2017 23:25

Napoli door naar kwartfinale in Coppa Italia

SSC Napoli heeft dinsdag de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi bereikt. In het eigen San Paolo boekte de club een 3-1 zege op Serie B-club Spezia Calcio. Het thuispubliek kon al na drie minuten juichen toen Piotr Zieliński de score opende.

Spezia kwam echter knap terug en Antonio Piccolo trok de stand namens de bezoekers gelijk. In de tweede helft duurde het slechts tien minuten voor Napoli de wedstrijd alsnog besliste. Emanuele Giaccherini scoorde in de 55e minuut en twee minuten later vond ook Manolo Gabbiadini het net.

Spezia, de nummer tien van de Serie B, strandt daardoor in de achtste finale, terwijl Napoli in de kokers gaat voor de loting van de kwartfinale. Welke ploegen zich daarbij voegen is nog de vraag, want Napoli is de eerste ploeg die zich heeft gekwalificeerd. Grootmachten als ACF Fiorentina, Juventus en de ploegen uit Milaan en Rome komen later deze of volgende week in actie.