02.04.2017 08:14

Džeko wint met Roma en is nieuwe topscorer

Edin Džeko is na zaterdag de topscorer van de Italiaanse voetbalcompetitie. De Bosnische aanvaller van AS Roma was in de thuiswedstrijd tegen Empoli tweemaal trefzeker. Roma won met 2-0.

Džeko opende in de twaalfde minuut de score. In de 56e minuut was hij opnieuw trefzeker. De 31-jarige spits heeft in de Serie A dit seizoen 23 keer gescoord en nam de koppositie op de topscorerslijst over van Andrea Belotti van Torino, die op 22 doelpunten staat.

Oranje-international Kevin Strootman ontbrak zaterdag wegens een schorsing bij Roma, dat de derde overwinning op rij in de competitie behaalde en de achterstand op Juventus tot vijf punten verkleinde. De koploper speelt zondag de uitwedstrijd tegen nummer drie Napoli.