06.10.2018 09:52

Italiaanse club hangt tussen twee divisies in

Virtus Entella is al een aantal weken een divisieloze club. Het hoopt - na degradatie naar de Serie C - in de Serie B te mogen blijven spelen, doordat AC Cesena met zware financiële problemen kampt.

Op de allereerste speeldag van de Serie C trad het gedegradeerde Virtus Entella aan tegen Gozzano (3-1 zege). Sindsdien weigerde het nog een wedstrijd te spelen op het derde niveau, de club is van mening dat het in de Serie B thuishoort. AC Cesena ging failliet en maakte een doorstart in de vierde klasse, met vijftien punten aftrek. Entella vindt dat Cesena niet dit seizoen, maar vorig seizoen de puntenaftrek had moeten krijgen. Dan was Entella namelijk boven de degradatiestreep geëindigd en zou het de verloren play-offs nooit gespeeld hoeven hebben.

Uit protest speelde Virtus Entella sinds 17 september geen wedstrijd meer en sloeg het al drie speelronden over. Ook dit weekend zal de club niet in actie komen bij de vierde wedstrijd sinds de staking, in afwachting van de uitspraak van de FIGC, de Italiaanse versie van de KNVB. Die zal echter pas op 9 oktober een beslissing nemen. Dan is in de Serie C speelronde vijf al geweest en in de Serie B zijn dan zelfs al zeven speelronden afgewerkt.


Lees ook: De Kalender: topduels in Engeland, Spanje én Frankrijk


Weinig kans
De Serie B is voor aanvang van dit seizoen al teruggebracht van 22 naar negentien teams. Ternana, Pro Vercelli, Siena, Catania en Novara tekenden hiertegen beroep aan, maar het besluit stond vast. De zaak van Virtus Entella is de enige die nog overeind staat, maar de kans dat de competitieopzet voor die club wél nog wordt omgegooid lijkt klein. 

Nieuwe redding?
In 2015 degradeerde Virtus Entella al eerder naar de Serie C, maar dat werd toen teruggedraaid door een fraudezaak bij Calcio Catania. Die club werd flink gestraft met een degradatie naar het vijfde Italiaanse niveau. Virtus Entella hoopt nu weer op zo'n kunststukje om degradatie af te wenden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner