15.01.2019 08:30

Nederlanders die mogen uitkijken naar een andere club

In de winterse transferperiode kunnen spelers een transfer maken als ze excelleren bij hun club, niet of nauwelijks aan spelen toekomen en niet in de plannen voorkomen van hun trainer. Dat laatste geldt voor een aantal Nederlanders:  

Wesley Hoedt – Southampton FC
De voormalig speler van AZ Alkmaar lijkt slachtoffer te worden van een trainerswissel. Onder leiding van Mark Hughes kwam hij nog geregeld in actie. Met 1170 minuten in de Premier League hoort hij tot de top zes van Southampton FC-spelers met de meeste speelminuten. Echter heeft de nieuwe trainer Ralph Hasenhüttl aangegeven dat Hoedt mag verkassen. 
Wedstrijden in de competitie: 13 wedstrijden

Jaïro Riedewald – Crystal Palace
Het verhaal van Riedewald is bekend. De verdediger annex middenvelder werd door Frank de Boer naar Crystal Palace gehaald, maar na het vroege ontslag van de Nederlander kwam er ook een einde aan het perspectief van Riedewald bij de Londense club. Trainer Roy Hodgson ziet het namelijk niet zitten in de voormalig Ajacied. 
Wedstrijden in de competitie: 0 wedstrijden

Joost van Aken – Sheffield Wednesday
PEC Zwolle hoopte de centrale verdediger graag overnemen, maar nieuwbakken trainer Steve Bruce wilde eerst de selectie doorlichten voordat hij iemand laat vertrekken. Van Aken speelde dit seizoen echter nog maar 61 minuten in de competitie en dus ligt het zeer voor de hand dat hij mag verkassen. PEC Zwolle zal zeer waarschijnlijk niet zijn nieuwe club worden, want de ploeg van Jaap Stam haalde maandag al de linksbenige verdediger Yuta Nakayama uit Japan.  
Wedstrijden in de competitie: 1 wedstrijd 

Rick Karsdorp – AS Roma
Dit seizoen kwam Karsdorp in drie officiële wedstrijden uit voor de club uit Rome. Een magere score voor de speler waar AS Roma in de zomer van 2017 liefst veertien miljoen euro voor betaalde. De voormalig Feyenoord-speler hoeft daarom niet te rekenen op heel veel speeltijd in de tweede seizoenshelft. Trainer Eusebio Di Francesco ziet Karsdorp daarom liever (tijdelijk) vertrekken. Mogelijk dat hij terugkeert bij Feyenoord. De Rotterdammers willen zich versterken op de rechtsback-positie. 
Wedstrijden in de competitie: 2 wedstrijden

Jürgen Locadia – Brighton & Hove Albion
Vlak voor de jaarwisseling gaf Locadia aan dat hij eigenlijk wilde verkassen. De aanvaller kreeg amper speeltijd, maar sindsdien werd hij iets vaker opgesteld bij Brighton & Hove Albion. Dat kan zijn geweest omdat die ploeg hem in de etalage wilde zetten. Van een definitief vertrek lijkt nog geen sprake, dus wellicht dat hij het seizoen op huurbasis elders afmaakt. 
Wedstrijden in de competitie: 16 wedstrijden

Vincent Janssen – Tottenham Hotspur
Zondag maakt Janssen nog zijn eerste doelpunt in acht maanden tijd. Dat deed hij weliswaar bij de u23 ploeg van Tottenham Hotspur. Met de aanvallende personele problemen bij de hoofdmacht werd er later die dag na het duel met Manchester United (0-1 verlies) in de persconferentie gevraagd aan Mauricio Pochettino naar het perspectief van Janssen. Het antwoord van de Argentijnse oefenmeester was veelzeggend (zie video onder): geen perspectief. 
Wedstrijden in de competitie: 0 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner