15.01.2019 07:45

Kluivert belangrijk met assists, noviteit voor Karsdorp

Rick Karsdorp heeft zijn eerste minuten gemaakt in de Coppa Italia namens AS Roma. Tijdens zijn debuut in de achtste finale tegen Virtus Entella (4-0), uitkomend op het vierde niveau in Italië, speelde de rechtsback negentig minuten mee.

Dat gebeurde pas voor de eerste keer sinds zijn overgang naar AS Roma. Voor de voormalig Feyenoord-speler, die met zijn oude club in verband wordt gebracht voor een tijdelijke overgang tot de zomer, was het pas zijn vierde officiële wedstrijd van het seizoen. Twee wedstrijden speelde hij de Serie A, terwijl hij ook tijdens één Champions League-duel binnen de lijnen kwam. Die wedstrijd in het miljardenbal, op 27 november tegen Real Madrid, was de laatste voor Karsdorp. 

Bij de ploeg uit Rome stond ook Justin Kluivert in de basis. De vleugelaanvaller, die in de zomer overkwam van Ajax, had bovendien een aandeel in twee van de vier Romeinse doelpunten. Kluivert gaf de assist op Patrik Schick bij de 3-0, terwijl hij ook de vierde treffer van Javier Pastore voorbereidde. De overige treffers werden gemaakt door Schick en Marcano. Door de ruime zege voegde AS Roma zich bij de laatste achter van de Coppa Italia. 

De loting van de kwartfinales van de Coppa Italia:

   AC Milan – SSC Napoli
   ACF Fiorentina – AS Roma
   Inter – Lazio Roma
   Juventus – Atalanta

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner