05.02.2019 07:45

Slechts 2 verdedigers scoorden vaker dan Hateboer

Hans Hateboer bewees maandagavond andermaal zijn waarde voor Atalanta. De vleugelverdediger maakte tijdens het Serie A-duel met Cagliari Calcio de enige treffer van de wedstrijd en werd zodoende matchwinner.

Het was voor de oud-speler van FC Groningen alweer zijn vierde doelpunt in de Serie A dit seizoen. Daarmee behoort de kilometervreter op de rechtervleugel tot de verdedigers met de meeste treffers in de Italiaanse competitie. Alleen ploeggenoot Gianluca Mancini en AS Roma-routinier Aleksandar Kolarov maakten meer treffers. Beide spelers vonden dit seizoen vijfmaal het net. 

Verdediger met meeste doelpunten in de Serie in 2018/19:

  1. Mancini (Atalanta), Kolarov (AS Roma) – 5 doelpunten
  2. Hans Hateboer (Atalanta) – 4 doelpunten
  3. Acerbi (Lazio), Ferrari (Sassuolo), Fazio (AS Roma) – 3 doelpunten

Door de overwinning blijft Atalanta zeer knap meedraaien in de top zes van de Serie A. Op doelsaldo houdt het de topclubs AS Roma en Lazio Roma onder zich, terwijl AC Milan slechts één punt meer heeft. De Milanezen staan vierde, een plaats die recht geeft op het spelen van Champions League. Atalanta draait dus een topseizoen en Hateboer speelt daarin een belangrijke rol. Alleen aanvoerder Papu Gómez kwam dit seizoen vaker in actie in de Serie A dan de drievoudig Oranje-international

Atalanta-spelers met de meeste speelminuten in de Serie A in 2018/19:

  1. Papu Gómez – 1763 minuten
  2. Hans Hateboer – 1750 minuten
  3. Remo Freuler – 1658 minuten
  4. Marten de Roon – 1627 minuten
  5. Duván Zapata – 1587 minuten 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner