17.02.2019 17:18

Bizarre soap in Italië krijgt extra dimensie met 20-0

Pro Piacenza, uitkomend in de Italiaanse Serie C, zit diep in de problemen. De club staat op de rand van faillissement en kreeg zondagmiddag ook nog een 20-0 oorwassing. Tegenstander AC Cuneo had er bij rust al zestien in liggen.

De lijst met problemen bij Pro Piacenza is lang. De club is hekkensluiter van de Serie C, kon de salarissen van de spelers niet betalen en deze inmiddels oud-spelers eisen het faillissement via de rechter. De laatste uitbetaling van salarissen was in september, waardoor de spelers weigerden langer voor de club uit te komen. De toekomst van Pro Piacenza hangt aan een zijden draadje, maar het clubbestuur wil er nog het beste van maken.

Uitsluitsel van de competitie dreigde, waardoor Pro Piacenza met zeven jeugdspelers aantrad op bezoek bij AC Cuneo - een middenmoter. Er was geen beginnen aan voor het jeugdteam van de negentienjarige trainer, dat ook nog zwaar in ondertal was. Bij rust stond het al 16-0, na de hervatting ging het er rustiger aan toe en werd de score opgevoerd naar 20-0.


Lees ook: Record: Van Beek verschalkt opnieuw eigen doelman


Spelers in staking
Door de aanhoudende wanbetalingen gingen de spelers vlak voor het nieuwe jaar in staking. Pro Vercelli, de toenmalige tegenstander, was niet op de hoogte en stond voor een dichte deur bij het stadion. Sindsdien zou de club al tien wedstrijden moeten spelen, maar de selectie weigerde. De inmiddels vertrokken spelersgroep heeft een rechtszaak aangespannen tegen Pro Piacenza, met het doel de club failliet te verklaren. Dan kan de inboedel namelijk worden verkocht en kan daarmee een deel van de salarissen worden betaald.

Met een 3-0 uitslag op het wedstrijdformulier werden eerdere wedstrijden in 2019 afgedaan, maar uitsluiting van de Serie C dreigde. Pro Piacenza besloot daarom om toch maar naar de wedstrijd te komen, al wist de club maar zeven spelers te verzamelen.

Op 11 maart doet de FIGC - de Italiaanse KNVB - uitspraak over de toekomst van Pro Piacenza.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner