28.04.2019 21:11

Mertens gaat verder in zijn jacht op Napoli-records

Dries Mertens is hard op weg om geschiedenis voor zichzelf te schrijven in dienst van SSC Napoli. De Belg, ex-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV, staat inmiddels naast clublegende Diego Maradona op de topscorerslijst.

Mertens opende in de competitiewedstrijd tegen Frosinone Calcio de score vanuit een vrije trap (hoofdfoto), het was zijn 81ste goal in de Serie A. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Maradona, die in de vorige eeuw furore maakte met Napoli. De Argentijn maakte zijn goals in 188 competitieduels, Mertens had er iets meer nodig: 202.

Inmiddels zijn er maar twee spelers die in dienst van Napoli meer Serie A-doelpunten maakten dan Mertens. Marek Hamsik (100) en Antonio Vojak (102) staan bovenaan de toplijstjes van de formatie uit Napels. Gekeken naar de goals in alle competities is Hamsik topscorer aller tijden van Napoli, in totaal scoorde hij 121 keer. Mertens volgt met 106 doelpunten.

Met een contract dat afloopt in 2020 is het niet ondenkbaar dat Mertens dat record gaat verbreken. De Belg scoort gemiddeld vaker dan vijftien keer per seizoen voor Napoli.
 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner