11.05.2019 08:21

Raiola geschorst: deze 5 spelers in transferproblemen

De FIFA heeft zaakwaarnemer Mino Raiola voor drie maanden geschorst. Hij mag tot 9 augustus geen transfers afronden van de spelers in zijn stal, wat slecht nieuws betekent voor zij die hopen op een zomerse transfer.

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) kwam als eerste met de schorsing aanzetten, maar de FIFA heeft de verbanning wereldwijd gemaakt. De reden voor de schorsing maakt zowel de FIGC als de FIFA niet bekend, maar Italiaanse media denken dat het gaat om een bemoeienis bij een transfer van Gianluca Scamacca. Hij wordt vertegenwoordigd door de Kick Off Group, maar Raiola zou zich bij de leentransfer naar PEC Zwolle ongewenst hebben opgedrongen.

Raiola zelf ontkent alle aantijgingen en hij spreekt van een 'justitiële dwaling'. De zaakwaarnemer denkt dat het een persoonlijke straf van de Italiaanse voetbalbond is, nadat hij zich eerder negatief had uitgelaten over de staat van het Italiaanse voetbal. Via een statement op Twitter laat Raiola weten dat hij in beroep zal gaan tegen de schorsing.

De Ligt en Lozano in de problemen
Raiola zelf mag deze zomer dus geen transfers afhandelen, maar de belangen van zijn spelers zijn te groot om het daar maar bij te laten. Zeer waarschijnlijk zal er een oplossing worden gevonden met een tussenpersoon die voor de bühne de transfers regelt, terwijl Raiola achter de schermen de partijen bij elkaar brengt. Desalniettemin zullen zijn spelers flink geschrokken zijn van het nieuws, want een aantal topspelers hoopt deze zomer te verkassen.

Spelers onder Raiola die willen transfereren:

  1. Matthijs de Ligt: de aanvoerder van Ajax staat in de belangstelling van de gehele Europese top.
  2. Hirving Lozano: na twee succesvolle seizoenen bij PSV lijkt de Mexicaan deze zomer het een stapje hogerop te willen zoeken.
  3. Paul Pogba: bij Manchester United kwam Pogba nooit volledig tot wasdom, onder meer Real Madrid zou hem willen verlossen.
  4. Mario Balotelli: na een opbloeiperiode bij Olympique Marseille loopt zijn éénjarige contract in Frankrijk af.
  5. Konstantinos Manolas: SSC Napoli heeft serieuze interesse in de centrale verdediger van AS Roma. Met zijn doorlopende contract ligt de prijs op liefst 46 miljoen euro.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner