14.05.2019 10:15

Het ondenkbare gebeurt: clubicoon gaat Roma verlaten

In de zomer huilde het donkerrood gekleurde deel van Rome. De stad nam afscheid van Francesco Totti die stopte met voetbal. Nu staat AS Roma wederom voor een hartverscheurend moment, want clubicoon Daniele De Rossi verlaat de club.

De Rossi, middenvelder van origine maar ook regelmatig spelend als centrale verdediger, gaat zijn contract niet verlengen bij de Romeinen. De 35-jarige Italiaan doorliep de jeugdopleiding van AS Roma en werd in het jaar 2000 overgeheveld naar de A-selectie. In de eerste groepsfase van de Champions League in het seizoen 2001/02 maakte de 121-voudig international zijn debuut namens AS Roma. Tijdens de 1-1 tegen RSC Anderlecht kwam hij in minuut 71 voor Ivan Tomić binnen de lijnen. In totaal speelde hij tot op heden 615 wedstrijden voor de club.

Nu achttien jaar later gaat AS Roma afscheid nemen van De Rossi. Aankomend weekend speelt de ploeg tegen Sassuolo Calcio en een week later sluit Giallorossi het seizoen af in het eigen Stadio Olimpico. De Rossi zal zodoende afscheid kunnen nemen tijdens de thuiswedstrijd tegen Parma Calcio 1913. Naar verluidt wil De Rossi zijn carrière in de Verenigde Staten voortzetten. De grootste prijs die de routinier in de wacht sleepte, was het Wereldkampioenschap met Italië. Tijdens de finale van het WK 2006 tegen Frankrijk was hij nog een van de doelpuntenmakers tijdens de strafschoppenserie. 

Prijzenkast van Daniele De Rossi

  • Met AS Roma
    Serie A – 2001 (was selectielid maar speelde geen minuten)
    Coppa Italia – 2007 en 2008
    Supercoppa – 2007
     
  • Met Italië
    Wereldkampioen – 2006
    Europees Kampioen u21 – 2004
    Olympische Spelen – brons 2004

"Hij heeft de AS Roma-fans altijd met trots vertegenwoordigd op het veld en groeide uit tot een van de beste middenvelder in Europa. We zullen allemaal een traan laten wanneer hij voor het laatst het Roma-shirt aantrekt, maar we respecteren zijn verlangen om zijn loopbaan bij een andere club te vervolgen", laat de club weten op de eigen website. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner