15.11.2019 14:15

Deze 10 topspelers zijn volgend jaar gratis op te halen

Christian Eriksen was afgelopen zomer dichtbij een overstap naar Real Madrid. De Koninklijke vond het prijskaartje van ongeveer honderd miljoen euro iets te gortig. Slim van de Spaanse club, want komende zomer is Eriksen gratis op te halen.

De Deense speler is momenteel de duurste speler waarvan zijn contract op 31 juni 2020 afloopt. De voormalig Ajacied, die in de zomer van 2013 overstapte naar de Engelse topclub, is op dit moment ongeveer honderd miljoen euro waard. Of Eriksen dan nog Real Madrid gaat, is de vraag. Van de spelers die uit hun contract lopen, is de waarde van de Uruguayaanse aanvaller Edinson Cavani de tweede hoogste. De spits van Paris Saint-Germain wordt op veertig miljoen euro geschat. 

Dat zelfde prijskaartje heeft ook Toby Alderweireld om zijn nek hangen. Naast Alderweireld en Eriksen vinden we nog een voormalig Ajacied in deze top tien: Jan Vertonghen. De centrale verdediger heeft een geschatte waarde van 22 miljoen euro. Dat is net iets minder dan Dries Mertens, de voormalig aanvaller van PSV is 25 miljoen euro waard. Wellicht dat zij volgende zomer transfervrij terugkeren in de Eredivisie. 

Deze 10 topspelers zijn volgende zomer gratis op te halen (+ hun waarde): 

  1. Eriksen (Tottenham) – €100 miljoen
  2. Cavani (PSG) – €40 miljoen
  3. Alderweireld (Tottenham) – €40 miljoen
  4. Willian (Chelsea) – €35 miljoen
  5. Fraser (Bournemouth) – €30 miljoen
  6. Meunier (PSG) – €30 miljoen
  7. Bailly (Man Utd) – €25 miljoen
  8. Matić (Man Utd) – €25 miljoen
  9. Mertens (Napoli) – €25 miljoen
  10. Vertonghen (Tottenham) – €22 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner