29.11.2019 10:00

De 5: beste spitsenduo's van Inter deze eeuw

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week kijken we naar de beste aanvallende duo's van Inter in deze eeuw.

1: Lautaro Martínez + Romelu Lukaku (2019/20)
Lula, zoals het spitsenkoppel liefkozend wordt genoemd, is op dit moment één van de beste duo's ter wereld. Het tweetal vergaarde nog meer lof nadat ze woensdag allebei tot scoren kwamen in de 1-3 zege op Slavia Praag in de Champions League. In de eerste achttien wedstrijden van het seizoen maakten beide spelers al elf doelpunten. Samen zijn ze dus goed voor 22 Inter-treffers. Geen enkel ander duo dat deze eeuw het zwart-blauwe shirt droeg, was productiever dan Lautaro Martínez en Romelu Lukaku.

2: Christian Vieri + Hernán Crespo (2002/03)
Jarenlang stonden ze te boek als het beste aanvallende duo van Inter, maar Christian Vieri en Hernán Crespo zijn inmiddels voorbijgestreefd door Martínez en Lukaku. Begin deze eeuw maakten de Italiaan en de Argentijn samen twintig doelpunten in de eerste achttien wedstrijden van het seizoen.

3: Christian Vieri + Adriano (2004/05)
Vieri bleef langer bij Inter, terwijl Crespo naar Chelsea FC verkaste. Zodoende moest Vieri op zoek naar een nieuwe aanvalspartner en twee jaar later had hij met enfant terrible Adriano een net zo imposante connectie als met Crespo. Ook dit duo maakte twintig doelpunten in de eerste achttien optredens. Al had vooral Adriano daar een groot aandeel in, de Braziliaan maakte namelijk zeventien treffers en Vieri slechts drie.

4: Zlatan Ibrahimović + Julio Ricardo Cruz (2007/08)
Na twee landstitels voor Ibrahimović met Juventus volgde degradatie naar de Serie B vanwege omkoping. De Zweed stapte vervolgens over naar Inter en daar vormde hij een geweldig koppel met oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz. Na achttien wedstrijden hadden beide spitsen samen negentien keer gescoord. Ibrahimović had er twaalf op zijn naam staan, Cruz maakte er zeven. 

5: Diego Milito + Samuel Eto'o (2010/11)
In mei 2010 had Inter ten koste van Bayern München de Champions League gewonnen, door twee treffers van Diego Milito. Samuel Eto'o was één van de aangevers, net als Wesley Sneijder. Het leek het hoogtepunt van Inter, maar een seizoen laten schoten Milito en Eto'o weer uit de startblokken met samen negentien goals in achttien duels. Uiteindelijk werd dat seizoen toch niet zo succesvol, met een uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League tegen Schalke 04 en een tweede plaats in de Serie A achter stadgenoot AC Milan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner