17.12.2019 09:15

Op Inter jagend Lazio evenaart zijn beste seizoen ooit

In Italië heeft iedereen het over Inter en Juventus als kampioenskandidaten, maar Lazio Roma staat op slechts drie punten afstand van de gedeeld koplopers van de Serie A en is dus een team om rekening mee te houden.

De Romeinen kwamen maandagavond in actie tijdens de laatste wedstrijd van speelronde zestien. Het zag er heel lang niet naar uit dat Lazio op bezoek bij Cagliari Calcio zou winnen. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong door Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone, en pas in blessuretijd kwam Lazio langszij en zelfs op voorsprong. De late doelpunten van Luis Alberto en Caicedo werden zodoende uitgebreid gevierd door spelers en fans. 

De driepunter betekende bovendien dat Lazio bezig is aan een evenaring van zijn beste seizoen ooit. De club verzamelde dankzij 11 zeges en 3 gelijke spelen al liefst 36 punten uit de eerste 16 wedstrijden. In 1973/74 stond Biancocelesti ook op dat puntenaantal, omgerekend naar het driepuntensysteem. Aan het einde van dat seizoen werd Lazio landskampioen. Dat was de eerste landstitel voor de ploeg uit de clubgeschiedenis, in 1999/00 kwam daar een tweede kampioenschap bij.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner