23.12.2019 10:00

Ronaldo verliest voor de eerste keer in 13 finales

De Supercoppa Italia 2019 tussen landskampioen Juventus en bekerwinnaar Lazio Roma werd in het King Saud University Stadium (Riyadh, Saoedi-Arabië) gespeeld. Voor vedette Cristiano Ronaldo werd het een vreemd duel.

De Portugees trok voor de eerste keer in dertien finales niet aan het langste eind. Sinds het verlies van de aanvaller in de finale van de Copa del Rey tegen Atlético Madrid in 2013 won Ronaldo namelijk elke finale die hij speelde. Daarbij zaten onder meer vier Champions League-zeges, de gewonnen finale van EURO 2016 en de eindzege in de UEFA Nations League tegen het Nederlands elftal. 

De ongelooflijke reeks aan finales die Ronaldo wist te winnen:

  • 2019 – UEFA Nations League, Supercoppa Italia
  • 2018 – Champions League, Supercoppa Italia
  • 2017 – Champions League, WK voor clubs, UEFA Super Cup
  • 2016 – Champions League, WK voor clubs, EURO
  • 2014 – Champions League, WK voor clubs, UEFA Super Cup

Bij zowel Juventus als Lazio Roma zat er één Nederlandse speler in de wedstrijdselectie, maar respectievelijk Matthijs de Ligt en Bobby Adekanye bleven de hele wedstrijd op de bank. De Romeinse ploeg is door de zege de top drie binnengekomen van clubs met de meeste Supercoppa-titels op hun naam. Net als Inter won Lazio Roma zes keer de supercup, terwijl AC Milan zeven keer winnaar was en Juventus met acht zeges recordhouder is. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner