15.01.2014 23:04

Napoli bij laatste acht Coppa Italia

Napoli heeft zich woensdag als laatste club geplaatst voor de kwartfinales van het Italiaanse bekertoernooi. De ploeg van trainer Rafael Benitez versloeg Atalanta in het eigen Stadion San Paolo met 3-1.

Gemakkelijk was het bereiken van de kwartfinales niet. De bezoekers kwamen na veertien minuten spelen verrassend op voorsprong via Giuseppe De Luca. Die voorsprong bleef echter één minuut staan. José Callejón schoot de gelijkmaker binnen.

Napoli bleef vechten voor de overwinning, maar scoorde 2-1 pas in de 72e minuut. Lorenzo Insigne was de maker van het doelpunt. De bezoekers speelden het laatste kwartier overigens met tien man na een rode kaart voor Mario Yepes. Tien minuten voor tijd schoot Callejón zijn tweede van de avond binnen, waardoor de wedstrijd gespeeld was.

Napoli neemt het in de kwartfinale op tegen Lazio. Clarence Seedorf staat met AC Milan tegenover Udinese, Fiorentina gaat op bezoek bij Siena en in Rome vindt de kraker tussen AS Roma en Juventus plaats.