02.03.2014 23:00

Milan kan Juventus niet stoppen

Ook AC Milan heeft de race van Juventus naar een nieuwe titel in Italië niet kunnen stoppen. Trainer Clarence Seedorf moest vaststellen dat zijn ploeg, al een heel seizoen zwalkend, in San Siro niet was opgewassen tegen de koploper: 0-2.

De Spaanse aanvaller Fernando Llorente opende de score vlak voor rust op aangeven van de Zwitser Stephan Lichtsteiner. De Argentijn Carlos tevez besliste het duel halverwege de tweede helft. Nigel de Jong en Urby Emanuelson hadden bij Milan een basisplaats en maakten de 90 minuten vol. Mario Balotelli ontbrak door een schouderblessure.

Door de zege kwam Juventus op 69 punten, 11 meer dan AS Roma. De nummer 2 heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Milan is ook na de komst van Seedorf nog altijd een bescheiden middenmoter.