03.03.2014 10:46

Conte complimenteert Milan en Seedorf

AC Milan verloor zondagavond met 2-0 in eigen huis van Juventus. Lange tijd leek het er echter op dat Juventus zonder punten huiswaarts zou keren. Milan speelde goed en kreeg een aantal grote kansen.

Juventus-trainer Antonio Conte was na het bezoek aan San Siro vol lof over AC Milan. "Wie Juventus kan stoppen? Alleen een tank", had Seedorf gezegd na de nederlaag. Zijn Turijnse collega Conte borduurde daar in zijn analyse op voort: "We hopen dat we er nooit eentje zullen tegenkomen."

Maar de Italiaanse coach erkende wel dat Juventus bijna zijn Waterloo vond in Milaan. "We zijn hier een halve tank tegengekomen, want Milan heeft op alle fronten een prima wedstrijd gespeeld. Ze waren enthousiast, hielden het tempo hoog en hadden verschillende kansen."

Uiteindelijk kreeg AC Milan alsnog de deksel op de neus. Conte voerde een tactische aanpassing door, waarna Juventus meer grip kreeg op de wedstrijd en de ploeg uit Turijn won dankzij doelpunten van Fernando Llorente en Carlos Tévez. "Maar de complimenten voor Seedorf en dit AC Milan. Laten we niet vergeten dat we onder mijn hoede altijd enorme problemen hebben gekend in San Siro, en nog nooit eerder hebben gewonnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner