27.03.2014 10:01

Seedorf slaat terug

Clarence Seedorf won woensdagavond met zijn AC Milan met 2-0 op bezoek bij Fiorentina. Na het gelijkspel tegen SS Lazio van afgelopen weekend heeft Seedorf daarom weer een beetje lucht.

Seedorf werd de afgelopen dagen onder vuur genomen door de Italiaanse media. Daarnaast ging het gerucht dat de spelers van Milan het niet meer zagen zitten in de Nederlandse hoofdcoach. Na de overwinning in Florence sprak Seedorf de media toe. "Ik kan best tegen kritiek, maar sommige dingen die werden geschreven waren onjuist en hadden alleen als doel de club te ontwrichten", stelt hij.

"De journalisten die dat soort dingen opschrijven moeten zichzelf maar eens in de spiegel aankijken. Ik heb er de afgelopen dagen alles aan gedaan om de spelers bij de les te houden, maar het was onmogelijk om dergelijke invloeden van buitenaf volledig te negeren", vervolgt Seedorf zijn verhaal. "Dit is een prachtig resultaat voor ons. Fiorentina is een bijzonder sterk team, maar we hebben verdiend gewonnen."

Afgelopen zondag passeerde Seedorf zijn vedette Mario Balotelli voor het duel met Lazio, maar woensdagavond mocht de Italiaan weer aan de aftrap verschijnen. Met succes, want gedreven door rancune speelde de spits een goede wedstrijd. "Hij haalde een hoog niveau en hield dat negentig minuten vast. Hij was ook bereid zijn ploeggenoten te helpen", aldus Seedorf, die Balotelli zijn basisplaats zag terugbetalen door de tweede treffer te maken uit een prachtige vrije trap. "We wisten natuurlijk al dat hij het in zich heeft om zulke ballen erin te schieten", aldus Seedorf na afloop van de wedstrijd tegen de Italiaanse media.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner